SEGÍTSÉG A PÁLYAVÁLASZTÁSHOZ

Tájékoztatás és tanácsadás a fakultációválasztáshoz.

Tisztelt Szülők!

A 2023/2024-es tanév második felében esedékessé válik a 10. osztályosok fakultáció választása, melynek kapcsán a tanulók eldöntik, hogy milyen tantárgyakból kívánnak igénybe venni plusz foglalkozásokat, melyeket a saját tanintézményük biztosít majd számukra. Ezeknek a fakultációs tantárgyaknak kiemelt jelentősége van a továbbtanulás szempontjából, s elősegítik az érettségi vizsgák megfelelő szintű teljesítését. Intézményünk ebben kívánja segíteni a tanulókat, így a gimnázium típusú tanintézmények számára fakultáció-választási tanácsadást nyújtunk, melynek egyeztetése az intézmények vezetőivel már folyamatban van.

Az eddigi gyakorlattól eltérően az idei tanévtől lehetőséget biztosítunk arra, hogy a tanulók és szüleik ne csak a saját tanintézményükben vehessék igénybe a pályaválasztási tanácsadást, hanem – amennyiben azt látják megfelelőbbnek – személyesen keressenek fel bennünket Tatabányán, a Fő tér 4. sz. alatt.

Az osztályfőnökökhöz eljuttatott jelentkezési lapon feltétlenül jelöljék meg azt, hogy hol kívánják igénybe venni a szolgáltatást! A jelentkezési lapokat legkésőbb 2024. január 31-ig kérjük bevinni az iskolába!

Amennyiben a székhelyintézményben történő tanácsadást veszik igénybe, úgy szükséges egy időpontegyeztetés is. A jelentkezési lapok beérkezését követően kollégánk felveszik önökkel a kapcsolatot és megtörténik a megfelelő időpont kiválasztása.

Mindkét tanácsadási formánál ugyanazon tesztek kitöltése szükséges 2024. február 15-ig.

A tesztek az alábbi linkeken érhetők el:

https://forms.gle/VcTCJYUFXK1bqovZ9

https://goo.gl/forms/6ceGHoiLYRsuC9U93

https://goo.gl/forms/Jda8Se3adRUmyXKW2